Iedere dag op de fiets!

(Loop)fietsen in bruikleen:  De locatie krijgt de beschikking over (loop)fietsjes. Deze fietsjes blijven de hele tijd op locatie en zijn altijd beschikbaar voor de kinderen. Zo kunnen ze in ieder buitenspeelmoment fietsen.

Welke fietsen een school of kinderdagverblijf krijgt, hangt af van de situatie: de leeftijd van de kinderen, hun fietsvaardigheden en hun lengte. Zo fietst ieder kind op een passende fiets. 

De fietsen ‘groeien mee’ met de vaardigheden van de kinderen. Kunnen meer kinderen fietsen op een fiets met trappers? Dan worden loopfietsjes vervangen door fietsen met trappers. 

Het concept is duurzaam en circulair: de fietsen worden continue onderhouden steeds steeds opnieuw ingezet. Als er iets kapot is dan wordt dit ter plekke gerepareerd of omgeruild.

Loopfietsen voor peuters
Voor ieder kind is een (loop)fiets

Een mobiele opslag kan worden ingezet als er onvoldoende opslagruimte is op de locatie zelf.

Hometrainer voor peuters in de klas
Hometrainer om te leren trappen en remmen

Van loopfiets naar fiets met trappers


De kinderen starten op een loopfiets.  Zo leren ze spelenderwijs sturen, stoppen én balanceren.  Als de balans goed genoeg is kunnen kinderen overstappen op een fiets met trappers. 

Leren fietsen op een fiets met trappers is extreem moeilijk voor een kind. Ze moeten namelijk tegelijk ze trappen, sturen, kijken en evenwicht houden.


Om de overstap van een loopfiets naar een fiets met trappers makkelijker te maken krijgt de groep een hometrainer voor binnen in het lokaal. Zo kunnen kinderen leren trappen en remmen zonder zich bezig te houden met sturen en balanceren.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info